MUP HNK

Nakon incidenta u Mostaru uhapšene dvije osobe

Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar spriječeno je daljnje uništavanje imovine

Policija izašla na mjesto događaja. AVAZ

Piše: M. Sm.

31.10.2020

Nakon incidenta koji se sinoć dogodio u Mostaru, kada su nepoznate osobe bacile baklju na „Ultras pub“ , iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su se oglasili saopćenjem za javnost.

Kako su naveli, zbog osnovane sumnje da su učestvovali u paljenju jednog ugostiteljskog objekta i u razbijanju vjetrobranskih stakala na vozilima parkiranim u blizini, pripadnici Policijske uprave Mostar sinoć su slobode lišili dvije osobe.

Kako su naveli, operativnim radom i krim-tehničkim radnjama pripadnici PU Mostar došli su do saznanja da su u ulici Muje Bjelavca primijećena četiri kombi vozila u kojima su se nalazile maskirane osobe.

- U 18:20 sati u ulici fra A. Miličevića spomenute N.N. osobe zapaljivim sredstvima pale jednu ugostiteljsku radnju i razbijaju vjetrobranska stakla na parkiranim motornim vozilima te se udaljavaju u smjeru Starog grada. Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar spriječeno je daljnje uništavanje imovine , narušavanje javnog reda i mira – navedeno je u saopćenju MUP-a HNK.

Dodali su da PU Mostar provodi kriminalističku istragu te radi na utvrđivanju identiteta osumnjičenih osoba koje su u bjekstvu.

-Policijski službenici PU Mostar tokom dana će pojačati aktivnosti na održavanju javnog reda i mira te sigurnosti građana i njihove imovine. Isto tako neće tolerirati ovakve ispade, već će svi izgrednici biti procesuirani u skladu sa zakonskim propisima- kazali su iz MUP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.