AVAZ SAZNAJE

U grupi Sade Đuguma i „gladni revolveraš“: Pucao jer je predugo čekao picu

Adnan Šljivić je jedan od najopasnijih mosatrskih kriminalaca koji je potezao pištolj za sitnicu, a svojevremeno je htio ispaliti zolju na kafić pun gostiju

Nadzorna kamera zabilježila Šljivića prije pucnjave zbog pice. Arhiva

Piše: Ad. A.

23.11.2020

Nakon što je Federalna uprava policije u Mostaru izvela spektakularnu akciju Inpact kada je razbijena osmočlana kriminalna grupa na čelu sa Sadom Đugumom,osumnjičeni su privedeni u policiju gdje ih isljednici saslušavaju.

Opasan kriminalac

Među uhapšenima je i Adnan Šljivić (33) osoba koja je vrlo dobro poznata policiji po mnogim pucnjavama, a mediji su ga nazvali „gladni revolveraš“. Nadimak je dobio kada je 2017. godine ispalio hitac u plafon fast fooda u Ulici kralja Tomislava u Mostaru. Naime, Šljivić je pucao jer je predugo čekao hranu. Nakon što su mu radnici dali picu sjeo je u auto i pobjegao, a hranu nije platio. Nedugo nakon toga je uhapšen, ali policija nije pronašla pištolj iz kojeg je pucao. 

Privođenje osumnjičenih u akciji Inpact. E. Trako

O kakvom se profilu kriminalca se radi dovoljno govori i događaj koji je 2007. godine frapirao i najiskusnije policajce. Naime, Šljivić je pokušao ispaliti projektil iz zolje u jedan ugostiteljski objekt u Starom gradu u kojem se nalazilo nekoliko desetaka gostiju. Šljivića je prethodno, tada kao 20-godišnjaka iz objekta izbacio vlasnik, jer je maltretirao goste. Intervencijom građana i dolaskom policije tada je spriječeno krvoproliće. Prilikom sprječavanja Šljivića da ispali projektil, došlo je do naguravanja u kojem je naboj iz bacača ispao na zemlju prilikom čega, srećom, nije došlo do eksplozije. 

Ukrao novac za penzije

Šljivić je privođen i 2010. jer se sumnjičio za saučešće u ubistvu autoprevoznika iz Metkovića, Mirka Grubišića Grube.

On je svom dosjeu dodao i sumnju u umješanost u spektakularnu pljačku 300.000 maraka namijenjenih za isplatu penzija iz kombija HP Mostar koja se dogodila 2008. godine u Čapljini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.