SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ

Federalni tužilac traži ukidanje presude, odbrana tvrdi da je Dženan ubijen

Karkin tvrdi da nije bilo saobraćajne nesreće već da je Dženan Memić ubijen

Piše: B. C.

24.11.2020

Nakon sjednice u Vrhovnom sudu FBiH. M. Kadrić

U Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine završena je sjednica na kojoj je  razmatrana žalba Tužilaštva na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću.

Federalni tužilac Vlado Mišković iznio je argumente zbog kojih traži da se presuda Kantonalnog suda u Sarajevu ukine i predmet preuzme Vrhovni sud.

Suprotno tome, odbrana koju zastupa advokat Rusmir Karkin traži da se odbije žalba Tužilaštva i potvrdi oslobađajuća presuda.

Karkin tvrdi da nije bilo saobraćajne nesreće već da je Dženan Memić ubijen.

- Tužilaštvo insistira na ogromnoj količini laži koja je plasirana tokom postupka.  Žele zataškati ozbiljno krivično djelo, u pitanju je smrt mladog čovjeka, koja nije uspjela kroz montažu na Kantonalnom sudu. Ne radi se o saobraćajnoj nesreći, nego o svirepom ubistvu koje je zataškano. Montaža se nastavlja. Današnje obrazlaganje žalbe Kantonalnog tužilaštva od strane federalnog tužioca je nastavak ove priče. Odbrana ima povjerenje u Kantonalni sud i da će Vrhovni sud donijeti jedinu moguću presudu, a to je da se potvrdi oslobađajuća presuda za Ljubu i Bekriju Seferovića, kazao je Karkin. 

Muriz Memić, otac Dženana Memića je rekao da je nakon skoro pet godina izdržao sve, a da sve laž što je federalni tužilac rekao danas.

-Ova država mora početi hapsiti odgovorne, kazao je Memić. 


Ljubo i Bekrija Seferović na Kantonalnom sudu u Sarajevu dva puta su oslobođeni krivice za izazivanje saobraćajne nesreće i sprečavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića.

Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede u Velikoj aleji na Ilidži od kojih je preminuo 15. februara.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.