NESPRETNI LOPOVI

Bježe s ovcama, ispadaju im pare, vise na ogradama, udaraju vozilom u zid...

U svojim pljačkaškim pohodima često su sami sebi naudili

Lopov ostao visiti na ogradi. Agencije

Piše: A. Kapo

14.12.2020

Stara izreka kaže „ko se lati mača, od mača će i nastradati“. Lopovi, kojima nerijetko ništa nije sveto, često su mogli na svojoj koži osjetiti značenje spomenute poslovice. 

U svojim pljačkaškim pohodima često su sami sebi naudili. Oni manje „iskusni“ su lako padali u ruke policije ili čak bili predmet ismijavanja. Zato i ne čudi što su stupce crne hronike često punili naslovi – nespretni lopovi.

Donosimo samo neke od mnogobrojnih primjera u posljednjih nekoliko godina...

Bježali sa ovcama u gepeku, pa izazvali sudar

Zvorničane Dragu S. (42) i Vinka M. (49) policija je u maju zatekla dok su pokušavali Golfom pobjeći sa ovcama u gepeku koje su ukrali u mjestu Gornji Grbavci, ali su imali nezgodu jer su bježeći udarili u automobil. 

Nespretni lopovi su usred dana imali udes nedaleko od lokacije na kojoj su ukrali ovce.


U Golfu vozili ovce. Ilustracija

Mještani su odmah po krađi nepoznate osobe prijavili policiji, koja je izašla na teren i zatekla lopove koji su pri bijegu imali udes.

Pokušao ukrasti vozilo pa udario u kuću vlasnika

Pripadnici Policijske stanice Teslić u martu su priveli A. K. iz Teslića koji se sumnjiči da je pokušao da ukrade BMW, koji je bio parkiran ispred porodične kuće na području općine Teslić, a u kome su se nalazili ključevi.  

Sumnja se da je A. K., najvjerovatnije, prilikom krađe greškom ubacio u prvu brzinu umjesto u rikverc te naglo krenuo naprijed. 


Policija uhapsila kradljivca. Ilustracija

Prednjim dijelom vozila udario je u porodičnu kuću oštećenog.

Kradljivac pao pa ga policija uhvatila

U Policijsku upravu Mostar u martu prošle godine stigla je dojava o tome da dvije osobe pokušavaju provaliti u objekt u kojem se nalaze trgovine „Dallas“ i „Best“ u ulici Maršala Tita, u blizini Fabrike duhana Mostar. 

Odmah je na lice mjesta upućena policijska patrola, gdje su zatekli jednog od lopova T. S. (37).

Naime, on i njegov kompanjon nisu uspjeli provaliti, nakon čega su preskočili ogradu iza objekta, pri čemu se T. S. povrijedio. Drugi muškarac je pobjegao, a policija je na licu mjesta pronašla plinski pištolj, rukavice, nož i potkapu s prorezima za oči.


Policijska stanica Mostar. Arhiv

Nakon što je T. S. ukazana medicinska pomoć, on je priveden u Policijsku stanicu.

Ispale mu pare i okvir iz pištolja

Nepoznati pljačkaš Pošte u Mostaru tokom svog pohoda ostao je bez plijena i municije. 

Sve se odigralo 29. decembra 2018. godine. Pljačkaš je opljačkao poštansku filijalu u Smrčenjacima kod Mostara. 

Prilikom bjekstva na put mu se ispriječio hrabri građanin i on je ispustio torbu s novcem, a iz pištolja mu je ispao okvir s municijom.

Nespretni kradljivac je ipak pobjegao, ali praznih ruku.


Lopov visio na ogradi do dolaska Hitne pomoći

Ispred porodične kuće u Mostaru u septembru se dogodila nesvakidašnja situacija kada je lopov, pokušavši ući u dvorište, ostao visiti na ogradi pošto mu se ukrasni šiljak zabio u nogu. 

Planovi koje je lopov imao su propali jer je morao čekati na pomoć ljudi koje je htio opljačkati s obzirom na to da je ležao u bolovima i nije se mogao pomijerati.


Lopova snimile nadzorne kamere. Printscreen

Nakon što su ga zatekli u tom stanju u dvorištu, vlasnici su pozvali Hitnu pomoć. Poslije ukazane pomoći priveden je u nadležnu policijsku stanicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.