EKSPLOZIJA U ZRENJANINU

Baku Bojanu usmrtila greda uoči Božića

Krhotina je bilo na sve strane, jer su od siline detonacije popucala stakla na ulazu u kuću

A. Ka. / Kurir.rs

7.1.2021

S mjesta eksplozije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Bojana U. (86) iz Zrenjanina, poginula je svojoj kući, u naselju Bagljaš, nakon, kako se sumnja, eksplozije izazvane curenjem plina, piše „Kurir.rs“ 

Snažna eksplozija odjeknula je nekoliko minuta prije ponoći, uoči Božića i uznemirila je građane tog dijela Zrenjanina.


Alarmirali policiju i vatrogasce

- Eksplozija je bila toliko snažna, da se cijeli Bagljaš zaljuljao - svjedočio je jedan od komšija nastradale starice koja je u kući bila sama.

Prema njegovim riječima, njegova komšinica bila je slabovida, pa je iz kuće rijetko izlazila.

- Odmah sam alarmirao policiju i vatrogasce, i izašao na ulicu. Krhotina je bilo na sve strane, jer su od siline detonacije popucala stakla na ulazu u kuću. Plamen nije bio veliki. Vatrogasci su tijelo nesretne starice izvlačili više od sat vremena iz ruševina dvorišnog dijela kuće. Greda joj je pala preko tijela. Iako su, kako smo čuli, ljekari nakon izvlačenja pokušali reanimaciju, baka Bojani, nažalost, nije bilo pomoći - ispričao je komšija nastradale starice.

Urušio se krov

Od siline eksplozije se urušio krov u dvorišnom dijelu kuće. Starica je, po svemu sudeći, spavala kad se, nakon eksplozije, krov urušio, a grede se sa plafona obrušile na nju. Tijelo je poslato na obdukciju u nonovosadski Zavod za sudsku medicinu, a istraga policije i nadležnog tužilaštva u toku.  

Bojana U. je iza sebe ostavila sina Ljubišu, unuka i dvije unuke bliznakinje. Svakodnevno su je, pričaju komšije, obilazile, a naročito sin koji je i sam učestvovao u izvlačenju tijela iz ruševina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.