SRBIJA

Detalji pogibije djevojke u Paraćinu: Ušla je u stan 15 minuta prije eksplozije, tek se vratila sa posla

Stanari zgrade su smješteni u dva hotela

Sa lica mjesta. Telegraf.rs

H. J. I.

21.2.2024

O djevojci koja je preminula nakon stravične eksplozije plinske boce jučer u njenom stanu, u zgradi u Paraćinu, komšije imaju samo riječi hvale. Takav prasak i zvuk, kažu, riječima se ne može opisati, pa se i oni sami još oporavljaju od šoka.

Stanarka sa prvog sprata Ljiljana Rošković poznavala je i roditelje preminule djevojke i kaže da je u pitanju divna porodica, piše Telegraf.rs.

Detalji kobnog dana

- Jadna naša komšinica je bila divna djevojka, vrlo kulturna, sa svim komšijama je bila u fenomenalnim odnosima. Obožavala je životinje, hranila ih ispred zgrade - priča Ljiljana, pa otkriva detalje od tog kobnog dana.

- Ja sam 15 minuta prije eksplozije ušla u zgradu i tada sam srela i nju, našu komšinicu koja je stradala. Kratko smo se vidjele, pozdravile. Vraćala se sa posla. Petnaest minuta nakon što je ušla u stan dogodila se strašna eksplozija - prisjeća se Ljiljana.

Silina eksplozije

Komšija koji živi u stanu ispod nesrećne djevojke, dodaje da takav prasak u životu nije čuo.

- Vjerujte, ta jačina, taj zvuk se riječima ne može opisati - priča unezvjereni mladić.

Od siline eksplozije mu je, dodaje, pao plafon na glavu. On dodaje i da je djevojkin otac dolazio četiri, pet dana prije eksplozije, da zamijeni praznu plinsku bocu.

U zgradi više ne može da se živi, pa su stanari smješteni u dva hotela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.