JEZIVI DETALJI ISTRAGE

Almedin Halać iz pištolja upucao automehaničara pred djetetom zbog servo pumpe

Optuženi je došao ispred automehaničarske radnje vlasnika M. E. S kojim se posvađao, jer mu nije popravio Škodu Fabiu onako kako je želio

Policija privela nasilnika. Arhiva

Piše: A. Aljimi

12.1.2021

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona nakon provedene istrage podiglo je optužnicu protiv Almedina Halaća zvanog Svrks koji je osuđivan više puta i određen mu je pritvor, zbog pucnjave u kojoj je lakše povrijeđen automehaničar M.E. 

Izbila svađa

Halać je prema navodima optužnice 12. decembra prošle godine oko 12.15 sati u zeničkom mjestu Donji Čajdraš pucao iz pištolja u pravcu zanatlije kojem je dovezao automobil na popravku.

Naime, optuženi je došao ispred automehaničarske radnje vlasnika M. E. S kojim se posvađao, jer mu nije popravio Škodu Fabiu onako kako je želio.

Tražio je od majstora da mu vrati servo pumpu od njegovog vozila, a kada je M. E. odbio njegov zahtjev, jer nije skinuo i uzeo taj dio Halać je izvukao, te repertirao pištolj nepoznate marke i kalibra, koji je uperio u pravcu majstorove glave. Potom je spustio ruku u kojoj je držao pištolj, te ga je uperio prema nogama M. E., nakon čega je ispalio tri metka.


Bježao s dječakom

U tom momentu pored M. E. je nalazio njegov maloljetni sin. Majstor i njegovo dijete krenuli su bježati, a Halać je u njihovom pravcu ispalio još nekoliko metaka pogodivši M. E. u lijevu podlakticu i potkoljenicu.

Prema nalazu ljekara automehaničar je zadobio lakše tjelesne povrede u vidu prostrelne rane lijeve potkoljenice i oguljotina kože u dijelu lijeve podlaktice.

Pozvana je policija koja je uhapsila Halaća, a određen mu je i pritvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.