BANJA LUKA

Roditelji ogorčeni: Koliko je ljudi trebao ubiti da dobije maksimalnu kaznu

Nisvet Mujkić (26) osuđen na šest i po godina zatvora

O. Matavulj

Majka Ljiljana Rudić nakon presude

Foto: O. Matavulj


Roditelji stradale Vanje Rudić (13) iz Prnjavora, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći za koju je Nisvet Mujkić (26) osuđen na šest i po godina zatvora, ogorčeni su izrečenom presudom i smatraju da je kazna morala biti daleko veća.

- Nije ubio samo Vanju, već je ubio i mene i muža i sve oko nas. On će bar imati života poslije svega, a nama života više nema - rekla je kroz suze Vanjina majka Ljiljana Rudić.

Vidno uznemirena žena u dahu je nastavila:

- Čitav Prnjavor zna da se on drogira, kao i mnogi drugi. Išao je na posao drogiran. Takvi i ubijaju našu djecu. Šta meni znači to što je on pustio koju suzu!? Meni to ne znači ništa. Šta treba da uradi? Da pobije više ljudi, pa da mu izreknu maksimalnu kaznu zatvora - pitala se neutješna majka.

Njen stav podržali su i brojni Prnjavorčani koji su se okupili ispred suda. Svi su ogorčeni i kažu da neće odustati i da će nastaviti s borbom.

- Zar za nevinu žrtvu šest i po godina zatvora!? Ona je pod zemljom! To je ponižavajuće. Ne smijemo djecu pustiti da nam sami idu u školu. On je bio drogiran - tvrde Prnjavorčani, iako toksikološki nalaz pokazao da Mujkić u krvi nije imao opijata, ali je bio pozitivan na brzom testu za drogu i sam je priznao da je skoro 12 sati prije nesreće ispušio pola džointa.

NA VRH

Podijeli članak na