GRAČANICA

Policija traga za Hurijom Hadžić: Jeste li je vidjeli

Posljednji put viđena u Konjicu gdje se javila policiji, ali je potom otišla u Mostar

Hurija Hadžić. Facebook

Piše: B. C.

3.3.2021

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica.

- Posljednji put je viđena kod Ribničkog mosta u Konjicu prethodnog dana, tako su javili na jednoj društvenoj grupi na Facebooku – kazala je Fahrija, Hurijina majka za Radio Gračanicu.

Prema Fahrijinim riječima, Hurija je prošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza. U petak je javila da se vraća iz Sarajeva, ali umjesto u Gračanicu, zaputila se u Konjic iz nepoznatih razloga.



Ostavila automobil, ključeve i dokumente

Fahriju su u noći sa subote na nedjelju, u 1:30 poslije ponoći kontaktirali iz Policijske stanice sa informacijom da se kćerka nalazi u Policijskoj stanici Konjic, međutim kada je Fahrija sa članovima porodice stigla u Konjic, Hurija se udaljila iz stanice, ostavivši automobil, ključeve i dokumente.

- Sada čekamo da se vrate kamere iz aščinice, koje pokrivaju Ribnički most u Konjicu, gdje su je posljednji put jučer u jutro oko 10 sati navodno vidjele djevojke iz Konjica kako čeka autobus za Jablanicu – kazala je majka nestale djevojke.


Hadžić došla u Mostar. Facebook

Hurija je visoko građena, ima plavu kosu do ramena, posljednji put je bila obučena u crne helanke, crne čizme, i plavu jaknu. Posljendji put kada je viđena imala je crni ceker u rukama.

U potragu je uključena i policija iz Jablanice.


Posljednje informacije

Posljednje informacije koje su stigle do članova porodice jesu da je Hurija stigla u Mostar. Ove informacije dala je djevojka koja je s njom navodno sjedila u autobusu. Sa sobom je imala knjigu o arheologiji, a saputnici je pričala da istražuje stećak koji se nalazi u Mostaru.

- Djevojka koja je bila s njom kazala nam je da je Hurija jučer u 11:30 sati izašla iz autobusa u Mostaru. To nam je dalo nadu da ćemo je pronaći- kazao je danas za "Avaz" Hurijin amidža. 

Svi koji imaju neke informacije neka jave u najbližu Policijsku stanicu na broj 122, ili neka kontaktiraju porodicu na broj 061 843 980.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.