INTERVENIRALA POLICIJA

Masovna tučnjava na privatnoj zabavi u Šipovu

Kršili mjere zabrane okupljanja, jer je na zabavi bilo oko 30 ljudi

Sankcionisano šest osoba. Ilustracija

B. C.

23.3.2021

Policijska uprava Mrkonjić-Grad saopćila je da je u Šipovu jučer oko ponoći prijavljeno da je u Kninskoj ulici narušen javni red i mir tučom, vikom i galamom.

– Izlaskom na lice mjesta policija je utvrdili da je M.J. iz Šipova u privatnoj kući, organizovao privatno okupljanje, suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojoj je bilo prisutno oko 30 ljudi. Tom prilikom između šest osoba došlo je do tuče – navedeno je u saopćenju sPU Mrkonjić-Grad.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

– Protiv M. J. nadležnom sudu, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja ograničenje kretanja na određenom prostoru, a protiv V. M., S. R., S. P., R. J., S. S. V. M. zbog počinjenog prekršaja tučnjava i fizički napad, a protiv V. M. i za počinjeni prekršaj ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život i tijelo – saopćila Božana Vulin, portparol PU Mrkonjić-Grad.

Policijska uprava Mrkonjić-Grad poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.