VELIKA POTRAGA

Policija moli za pomoć: Ovo je dječak koji je nestao u Nevesinju

Dječak je visok oko 130 centimetara, sitne je građe, crne kose i crnih očiju

P. Mucović

Nestali Vukašin Samardžija

Foto: MUP RS


Desetogodišnji dječak Vukašin Samardžija nestao je na području općine Nevesinja, potvrđeno je za portal „Avaza“ iz Policijske uprave Trebinje.

Iz PU Trebinje je saopćeno da je Policijska stanica Nevesinje 26. marta 2021. godine, zaprimila prijavu da je 25. marta 2021. godine, oko 15:30 sati, nestalo dijete Vukašin Samardžija, rođen 2010. godine, nastanjen u mjestu Bojišta bb, opština Nevesinje. Policija je danas objavila i njegovu fotografiju.

- Policijska uprava Trebinje poziva sve građane da ukoliko primjete dijete sa fotografije obavjeste najbližu Policijsku stanicu na besplatni broj telefona 122. Dječak je visok oko 130 centimetara, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u jakni plave boje sa bijelim šarama, sivoj trenerci i braon gumenim čizmama. Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom sa psom, rase Šarplaninac - saopćeno je iz PU Trebinje.

U potragu su uključeni pripadnici Policijske stanice Nevesinje, Civilne zaštite, Teritorijalne vatrogasne jedinice, Lovačkog udruženja i mještani.

Više o temi Nevesinje

POKRENUTA POTRAGA
Drama u Nevesinju: Nestao desetogodišnji dječak
NA VRH

Podijeli članak na