BANJA LUKA

Epilog akcije "Skripta": Tužilaštvo traži pritvor za Stanislava Despotovića

Despotović je sa drugim licima prošle godine neovlašteno pristupao m:.go aplikaciji kompanije M:tel čime je pričinjena materijalna šteta

Akciju izveli pripadnici MUP-a RS. Ilustracija

A. Ka. / Srna

10.4.2021

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Stanislava Despotovića (35) iz Doboja zbog sumnje da je počinio krivično djelo kompjuterska prevara i oštetio kompaniju "M:tel" za nekoliko stotina hiljada KM, rečeno je danas Srni u ovom tužilaštvu.

- Despotović je sa drugim licima prošle godine neovlašteno pristupao m:.go aplikaciji kompanije M:tel čime je pričinjena materijalna šteta. Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao uticati na svjedoke - navode u Okružnom javnom tužilaštvu.

Određivanje pritvora Despotoviću tužilac je predložio Osnovnom sudu u Banja Luci.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv D. T. iz Laktaša, P. D. iz Modriče i D. S iz Prijedora.


Osumnjičeni su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Skripta", koju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Uhapšeni se sumnjiče da su kreirali i koristili zlonamjerne programe, uz pomoć kojih su tokom 2020. godine neovlašteno pristupali M:tel-ovoj aplikaciji m:go, nakon čega su vršili dopunu većeg broja pretplatničkih kartica, da bi nakon toga lično ili angažujući druge osobe podizali tako stečeni novac kroz sistem kladionica i finansijskih institucija, čime su pričinili materijalnu štetu od 650.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.