BANJA LUKA

Predložen pritvor sudiji Pejoviću koji je uzeo 1.000 eura mita

Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati postupak uticajem na svjedoke

O. Ma.

Pejović: Uzeo mito

Foto: Avaz


Republičko javno tužilaštvo RS zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora sudiji Osnovnog suda u Banjoj Luci Nebojši Pejoviću, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina utjecajem.

Portparol tužilaštva Dragica Tojagić kaže da je sudija tokom dana saslušan u tužilaštvu i predložen mu je pritvor o kojem će odlučivati Okružni sud u Banjoj Luci.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati postupak uticajem na svjedoke - rekla je Tojagić.

Ona pojašnjava da se Pejoviću na teret stavlja da je od vlasnika jednog privrednog društva tražio i 21. aprila primio novčani iznos od 1.000 eura.

- Osumnjičeni je za taj iznos nudio pomoć i povoljan ishod postupka za privredno društvo oštećenog S. H. koji je podnio zahtjev za upis društva u sudski registar kod Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci - rekla je Tojagić.

Nezvanično saznajemo da S. H. zbog određenih problema sa nazivom preduzeća nije uspjevao da registruje firmu, pa mu je Pejović obećao da će mu to "srediti" za iznos od 1.000 evra. Dogovorili su sastanak na kojem je oštećeni Pejoviću predao novac. Sudija je uhapšen prilikom predaje novca koju su pratili inspektori SIPA.

Više o temi Banja Luka

Više o:

Banja Luka Sudija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na