KANTONALNI SUD

Suđenje za prostituciju u Sarajevu: Kao maloljetnica sam pružala seksualne usluge, klijenti su plaćali 150 eura

Evelina Mešanović se sa 17 godina počela baviti prostitucijom , a Nejra Jusufović joj je ugovarala mjesto i klijente

B. Cerić

Privođenje Nejre Jusufović

Foto: Avaz


Obećala dobru zaradu

Svjedok Tužilaštva, Evelina Mešanović danas je svjedočila iz posebne prostorije. Ispričala je da je 2017. godine upoznala Nejru Jusufović koja joj je ponudila da se zajedno s njom bavi prostitucijom i obećala joj , kako je kazala, dobru zaradu.

Pristala je da zajedno žive i stanu i da dijele kiriju.

- Nejra je s klijentima dogovarala mjesto i cijenu seksualnih usluga, a ja sam joj predavala dio novca. Konzumirala sam drogu koju sam kupovala od Nejre i Emira Šušića s kojim sam se zabavljala godinu dana - ispričala je Evelina.

Ona, Nejra, Marina i Naida Č. sekaualne usluge su davale po unajmljenim stanovima i hotelskim sobama gdje su ih odvozili Šušič i Alen Krtičić.

Na pitanje je li namjeravala da prekine s prostitucijom, Evelina je kazala da jeste, ali da joj je Nejra zaprijetila govoreći da ima opasnu majku koja će njenoj majci kazati čime se bavi.

  • Djevojke pružale seksualne usluge po unajmljenim  stanovima

    Djevojke pružale seksualne usluge po unajmljenim stanovima

    Foto: Avaz


Za Ramela Jusufija kazala je da zna samo da je Nejrin momak i da je pekar, te je kategorično negirala da je on navodio djevojke na prostituciju i da im je uzimao novac.

Tužiteljica je u više navrata svjedokinji pročitala dijelove njenog iskaza koji je dala u policiji 9. aprila 2019. godine kada je bila privođena s ostalima, a u kojem je navela sasvim drugačije činjenice.

Ispostavilo se da je Evelina Mešanović potpuno promijenila iskaz , te da je sada svu krivicu prenijela na Nejru Jusufović.

U izjavi datoj policiji Evelina je ispričala istražiteljima da je ona potražila Nejru Jusufović i tražila da je ubacio u „posao“ jer je bila u teškoj materijalnoj situaciji. Također je navela da je od klijenata za seksualnih usluga dobijala do 150 eura i da je novac predavala Ramelu Jusufiju.

Negirala da joj je Ramel prijetio

- Kada je Emir zapao u dug od 8.000 KM, ja sam se ponudila da vratim dug Ramelu. Tada sam saznala da Naida i Nejra duguju Ramelu. Moj dug je stalno rastao i morala sam dnevno da imam dva ili tri klijenta više - glasila je Evelinina izjava u istrazi, na šta je ona danas kazala da to nije tačno.

Na pitanje jednog od branilaca "pa ko onda izmisli sve što je navedeno u izjavi datoj u policiji", svjedokinja je kazala da ne zna i da je ona pod pritiskom potpisala tu izjavu.

Evelina Mešanović je također negirala da joj je Ramel prijetio kao i da je uzela novac od njegove porodice kako bi na sudu primijenila iskaz.

Na upit odbrane također je negirala da joj je Jusufi davao falsifikovanu novčanicu od 50 eura da je stavi u opticaj.

Interesanto je bilo obraćanje Emira Šušića koji je upitao Evelinu kako je od njega kupovala drogu, kada su svi u sudnici čuli kako ona s dilerom dogovara kupovinu narkotika. Šušić je kazao da on s njenim poslom nije imao ništa, te da je bio divlji taksista i da je dolazio na poziv da je odvede na određenu lokaciju.

NA VRH

Podijeli članak na