POTVRĐENA OPTUŽNICA

Pijan i drogiran prijatelja tri puta ubo nožem

Zlatko Vidović (40) iz Banje Luke optužen je da je pokušao ubiti poznanika i sugrađanina Borisa Zorića

Zgrada u kojoj se napad desio. Nezavisne

Nezavisne

3.5.2021

Zlatko Vidović (40) iz Banje Luke optužen je da je pokušao ubiti poznanika i sugrađanina Borisa Zorića (35), odnosno da ga je ubo tri puta nožem, pišu „Nezavisne“.

Optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka potvrdio je banjalučki Okružni sud, a u njoj se navodi da se pokušaj ubistva dogodio 16. oktobra 2019. godine u Banjoj Luci oko ponoći u stanu Vidovićevih roditelja.

-U toku verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim, koji se odigrao u njegovoj sobi, u stanju bitno smanjene uračunljivosti i pod odlučujućim djelovanjem zavisnosti od alkohola i opijata uzeo je džepni nož na preklapanje, sa oštricom dužine sječiva osam centimetara - navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, potom je pritisnuo Zorića uz vrata te mu nož prislonio uz tijelo, ali je Zorić uspio da ga odgurne i pobjegne iz sobe u hodnik.

-Tu se sapleo i pao, a dok je ležao na podu, Vidović mu je prišao te ga pokušao ubiti, na način da ga je nožem ubo tri puta, i to u lijevu stranu grudnog koša, lijevo rame i lijevu podlakticu, a potom je njegov brat, D.V., uspio da mu oduzme nož - navedeno je u optužnici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.