TRAGEDIJA U SRBIJI

Mladića ubila struja dok je pravio selfi na vagonu

Tijelo nastradalog Bojana A. (20) nalazilo se na spojnici vagona

S lica mjesta: Mladić nastradao. Kurir.rs

A. Ka. / Kurir.rs

7.5.2021

Mladić Bojan A. (20) iz sela Klenak kod Šapca, nastradao je jutros oko 3:30 sati na željezničkoj stanici u Rumi kad ga je na vagonu udarila struja napona od oko 25.000 volti. Nastradali mladić je na željezničkoj stanici sa drugom I. J. čekao voz za Šabac koji je trebalo da krene u 3:45 sati.

Užasne opekotine

Nekih 15 minuta prije polaska voza, kako piše Kurir.rs, Bojan A. se popeo na teretni vagon na obližnjem kolosjeku da napravi selfi, a drug I. J. ga je čekao. Međutim, u trenutku kad je krenuo da silazi, jaka struja ga je udarila i ubila na mjestu.

- Pao je sa vagona, imao je užasne opekotine, a drug I. J. je vjerovao da može da mu pomogne. Polivao ga je vodom, dozivao, ali uzalud. Mladić je do te mjere zadobio opekotine da je ubrzo preminuo - rekao je jedan od očevidaca jezive nesreće.

Tijelo nastradalog Bojana nalazilo se na spojnici vagona. Na njoj je ostala kesica papirnih maramica i flaša u kojoj je bila voda kojom je I. J. pokušavao da povrati druga, ali mu nažalost pomoći nije bilo.

Policija je izašla na lice mjesta odmah nakon prijave. Obaviješten je nadležni tužilac, a na lice mesta izašao je i mrtvozornik.

Prema riječima mještana sela odakle je mladić, Bojan je studirao u Beogradu. Otac nastradalog mladića Slađan A. nije imao snage da razgovara sa novinarima.

- Sve sam izgubio - izustio je skrhani čovjek.

Kompanije "Srbije Kargo" a.d. i "Infrastruktura železnice Srbije" apeluju posebno na mlađu populaciju, da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.


Strujni luk

Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25 hiljada volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže, navode nadležni.

Zbog penjanja na vagone, od posljedica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srbijanskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je riječ o mladima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.