BEOGRAD

Jezivo svjedočenje supruge žrtve Belivukovog klana poslije identifikacije raskomadanog tijela

Goran Veličković, inače navijač grupe Partizanovci, nestao je 3. avgusta prošle godine u centru Beograda

Ad. A. / Kurir

Istraga otkriva stravične detalje zločina

Foto: Kurir


Jelena Veličković, supruga nestalog navijača Gorana Veličkovića Goksija (33), potvrdila je istražiteljima da je na fotografijama koje je je objavio MUP prepoznala dijelove tijela svog muža, kojeg je, kako se sumnja, klan Veljka Belivuka ubio, odrubio mu glavu i iskasapio ga, saznaje "Kurir".

Goran Veličković, inače navijač grupe Partizanovci, nestao je 3. avgusta prošle godine u centru Beograda. Nakon hapšenja kriminalnog klana početkom februara, u naredbi za sprovođenje istrage navedeno je da se ova organizovana grupa tereti da je Veličkovića namamila u vikendicu u Ritopeku, do koje ga je prevezao njegov poznanik Vuk Vučinić, i da su ga tamo, kako se sumnja, brutalno ubili.

Prijavila nestanak

- Veličkovićeva udovica istražiteljima je potvrdila da se na fotografiji, koju je klan i ranije preko aplikacije Skaj slao drugim ljudima, prepoznala svog supruga. Kako je navela, ona je sigurna da je riječ o njemu, jer je prepoznala njegovo tijelo, široka leđa i odrubljenu glavu - navodi naš izvor „Kurira“ te nastavlja:

- Jelena Veličković je ispričala i da je sa suprugom sedamnaest godina u braku.

Ona je inspektorima objasnila da je kobnog avgustovskog dana odvezla supruga do Višegradske ulice, jer joj je on rekao da treba da se nađe sa drugom, ali da će se brzo vratiti kući.

  • Dokazni materijal iz vikendice strave

    Dokazni materijal iz vikendice strave

    Foto: MUP Srbije


- Pošto joj se muž nije javljao, ona je kontaktirala s njim preko prijatelja, a sa njegovog broja su stizale poruke da će doći kasnije, da je u gužvi i da spava. Goranovom drugu su se poruke učinile čudnim, naročito jer osoba koja je odgovarala nije dala odgovor na njihovo „kontrolno pitanje“, odnosno da li komuniciraju s pravim čovjekom - priča izvor „Kurira“.

- Jelena je pojasnila da je dan poslije nestanka supruga otišla u policiju, a 5. avgusta zvanično prijavila njegov nestanak.

Nije sumnjala

Veličkovićeva supruga je ispričala i da se poznaje s porodicom Vuka Vučinića, jer se družila i s njegovom ženom, a posjećivali su se na rođendanima i slavama.

- Ona je pojasnila da ju je poslije nestanka zvala Vučinićeva supruga, koja je bila šokirana time što se dogodilo. Kada je Vučinić uhapšen i kada se u medijima pojavila informacija da je upravo on Veličkovića prevezao do Ritopeka, njih dvije su se opet čule, a Jelena je tada rekla da u njih ne sumnja, niti je ikad sumnjala - dodaje izvor.

U vikendici užasa u Ritopeku navodno su pronađeni DNK tragovi Gorana Veličkovića, te se sumnja da je upravo to mjesto na kojem je on ubijen.

- Navodno je u blizini kuće preko baznih stanica lociran i njegov telefon s aplikacijom Skaj, i to baš u danu kada je on otet - dodao je izvor.

I Radojević ubijen

Porodica također nestalog navijača Zdravka Radojevića iz Koteža obaviještena je da je njegov DNK trag nađen u vikendici klana.

- Zdravkova rodbina dobila je u februaru informaciju da je uhapšena grupa za koju se sumnja da je otela i ubila Radojevića. Poslije nekog vremena rečeno im je da je Zdravkov DNK nađen u dnevnoj sobi u Ritopeku. Radojevićeva udovica je potom pozvana u Specijalno tužilaštvo zajedno sa svim porodicama za koje se sumnja da su porodice ubijenih osoba - rekao je tada izvor „Kurira“ blizak ovoj familiji.

I Radojević je na sličan način otet kao i Velečković i Milan Ljepoja, tako što su mu rekli da dođe na određeno mjesto, isključi mobilni ili da ga ne ponese i da ne govori kuda ide.

- Još na ulasku u vikendicu, kako se sumnja, članovi klana Belivuka bi elektrošokom omamili žrtve, vezivali ih i ubijali poslije torture. Sve to su snimali, potom bi ih raskomadali u kupatilu, a dijelove tijela su, kako se vjeruje, palili, pržili kiselinom pa zakopavali, bacali u rijeku ili mljeli u mašini za meso u tajnom bunkeru u vikendici - kaže izvor.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na