BEOGRAD

Danas nastavak suđenja ozloglašenoj bandi Belivuka

Klan se tereti za sedam monstruoznih ubistava, silovanje, otmicu, kao i posjedovanje i stavljanje u promet oružja i droge

Marko Miljković i Veljko Belivuk. Printscreen

A. O.

30.1.2023

Nakon mjesec dana pauze, pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavlja se suđenje ozloglašenom klanu pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Klan se tereti za sedam monstruoznih ubistava, silovanje, otmicu, kao i posjedovanje i stavljanje u promet oružja i droge, piše Nova.rs.

Na optuženičkoj klupi će se danas ponovo naći desetine pripadnika kriminalne grupe, a u sudnici će se pojaviti i tri člana koja su odlučila da sarađuju sa tužilaštvom u zamjenu za status okrivljenog saradnika i blažu kaznu - Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin. Optuženi su negirali krivicu i iznijeli svoje odbrane, a iskaz je dao i okrivljeni saradnik Srđan Lalić, čije ispitivanje je trenutno u toku.

Prvom optužnicom koja je potvrđena 15. oktobra 2021. godine kriminalna grupa se tereti za pet teških ubistava, trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje. U međuvremenu, podignuta je optužnica za još dva ubistva – Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Paralelno sa tim, članovi kriminalne grupe na čelu sa Belivukom i Miljkovićem u Crnoj Gori se terete za još tri ubistva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.