AKCIJA "ARGENTINA"

Zamka inspektora za dilere kokaina: Pohapsili ih tokom primopredaje droge

Uhapšeni su Banjalučani Siniša Dragičević i Danijel Gauk, kod kojih je pronađena određena količina kokaina

Pornađena određena količina droge. MUP RS

Piše: O. Matavulj

2.6.2021

U akciji "Argentina" inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i MUP-a Unsko-sanskog kantona uhapsili su sedam osoba, osumnjičenih za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogom.



U akciji učestvovali i specijalci MUP-a USK. MUP USK

Kako saznajemo uhapšeni su Banjalučani Siniša Dragičević i Danijel Gauk, kod kojih je pronađena određena količina kokaina. Prema nezvaničnim informacijama oni su iz Banje Luke išli na područje Unsko-sanskog kantona kako bi preuzeli određenu količinu kokaina koja je u BiH prokrijumčarena iz Hrvatske. Navodno je na primopredaji bilo više osoba koje su se, kada su shvatili da su "provaljeni", razbježali. Sumnja se da su i dio droge odbacili od sebe, što je predmet dalje istrage.


Obavljeni i pretresi. MUP RS

- Policijski službenici MUP-a RS u saradnji sa MUP-om USK vrše pretrese kuće i pomoćnih objekata na dvije lokacije četiri vozila. U nastavku akcije uhapšeno je još pet osoba - rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da će svi osumnjičeni biti sprovedeni u Upravu za organizovani i teški kriminalitet u Banjoj Luci radi dalje kriminalističke obrade.

- Dalje aktivnosti preduzimaće se u saradnji sa Tužilaštvom BiH, koje vodi istragu u ovom predmetu - kaže Miljanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.