BANJA LUKA

Haos na suđenju Čamberu: Savanovićeva majka plakala i vikala "Ubico, Ubico"

Sve se odigralo u hodniku suda, za vrijeme kratke pauze, ali je bilo kakav incident spriječila sudska policija

O. Matavulj

Čamber: Pucao u Savanovića

Foto: Facebook


Nastavak suđenja Daliboru Čamberu, optuženom za ubistvo navijača "Borca" Duška Savanovića i ranjavanje Alekse Babića u Trnu kod Laktaša, ponovo je proteklo na granici incidenta nakon što majka ubijenog Vesna Savanović nije mogla da suzrdži emocije pa je, kroz plač, urlala na optuženog nazivajući ga ubicom.

Sve se odigralo u hodniku suda, za vrijeme kratke pauze, ali je bilo kakav incident spriječila sudska policija.

- Ubico, ubico - vikala je Savanović optuženom.

Zatim se okrenula prema njegovom advokatu Milošu Paleksiću i kroz plač nastavila: 

Roditelje smirila sudska policija

- Sram te bilo! Kako možeš braniti ubicu?! Isti si kao i on. Šta se petljaš u medicinski posao - vikala je majka, aludirajući na dokaze koje je odbrana predlagala.

Za to vrijeme je i njen suprug Miodrag Savanović dobacivao da je Čamber kriminalac koji je sa sobom stalno nosio oružje, što pokazuje da su njegove namjere nečasne. Ožalošćene roditelje smirila je sudska policija, sprečavajući bilo kakav incident.

Po povratku u sudnicu Paleksić je izvinuo roditeljima i zamolio ih da shvate on samo radi svoj posao. Slične scene su viđene i na jednom od prvih ročišta pa je predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović zamolio sve prisutne da se dostojanstveno ponašaju u sudu. Apelovao je da se takve scene više ne ponavljaju da ne bi došao u situaciju da koristi "nepopularne mjere".

Pred sudom je saslušan vještak balističar Saša Jojić koji je utvrdio da su čahure, s mjesta zločina, ispaljene iz pištolja "CZ 99" koji je oduzet od optuženog Čambera.

- Pištolj je ispravan i čahure s lica mjesta odgovaraju tom oružju - rekao je Jojić.

  • Nastradali Duško Savanović

    Nastradali Duško Savanović

    Foto: Facebook


Okružni tužilac Aleksandar Simonović sudu je predao više materijalnih dokaza, čime završeno izvođenje dokaza tužilaštva.

Zločin se dogodio 31. decembra na pumpi "NIS petrol" u Trnu. U optužnici se navodi da je na parkingu došlo do sukoba i Čamber je izvukao pištolj i pucao u zadnji lijevi točak Mercedesa u koji su sjeli Savanović i Babić. Oni su pokušali da se udalje, ali ih je optuženi zaustavio. Babić je izašao iz vozila i Čamber mu je pucao u stopalo i krenuo za njim, ali ga je Savanović udario šakom i oborio. Iz ležećeg položaja Čamber je ispalio treći hitac u leđa Savanoviću nanijevši mu prostrelnu ranu karlice i trbuha od koje je preminuo u bolnici.

Svjedoči i optuženi

Miloš Paleksić najavio je da će odbrana u nastavku postupka saslušati optuženog Dalibora Čambera, predložio je i neuropsihijatrijsko vještačanje optuženog, kao i vještačenje povrede koje je Čamber zadobio kritične večeri. Odbrana će kao svjedoka pozvati i Milana Đurđevića, koji je kobne noći bio s Čamberom, a koji je nakon priznanja krivice osuđen na godinu dana zatvora zbog pomoći učiniocu nakon krivičnog djela, odnosno zato što je odvezao Čambera s mjesta zločina.

NA VRH

Podijeli članak na