KISELJAK

Nova potjera na području SBK: Uhapšen provalnik koji je koristio ukradeni Mercedes

Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika PS Kiseljak, koji su odmah izašli na teren, pronađen je i uhapšen S. A. iz Tuzle, kazao Hodžić

Brza reakcija patrole iz Kiseljaka. Avaz

Piše: Z. Karić

31.7.2021

Na području Srednjobosanskog kantona (SBK) u četvrtak se odvijala još jedna potjera. Pokušaj pljačke porodične kuće u ulici Kaštelanska, općina Kiseljak, završio je hapšenjem provalnika.

Naime, u jutarnjim satima S. A. (44) iz Tuzle pokušao je provaliti u porodičnu kuću, ali je bio spriječen, nakon čega se brzo udaljio u nepoznatom pravcu.


Brza reakcija

Ovo je za „Dnevni avaz“ potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) SBK.

- Policijskoj stanici Kiseljak je u 4.40 sati prijavljeno da je u ulici Kaštelanska, općina Kiseljak, nepoznata osoba pokušala provaliti u kuću. Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika PS Kiseljak, koji su odmah izašli na teren, pronađen je i uhapšen S. A. iz Tuzle, koji se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela - kazao je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

Prema njegovim riječima, na licu mjesta pronađeni su predmeti koji su pogodni za nasilno otvaranje brava i vršenje provala.

- Prilikom pretrage terena u ulici Josipa bana Jelačića u Kiseljaku pronađeno je vozilo Mercedes, za koje se sumnja da je koristio osumnjičeni S. A. Provjerama u bazi utvrđeno je da je vozilo ukradeno na području PS Živinice te da je u toku aktivna potraga za automobilom - naveo je Hodžić.


Krivična djela

U saradnji s Kantonalnim tužilaštvom, službenici policije poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentiranju predmetnih krivičnih djela.

Nezvanično saznajemo da se radi o osobi koja je odranije poznata policiji po izvršenju raznih krivičnih djela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.