OSNOVNI SUD BRČKO

Dušan Ilić osuđen na četiri godine zatvora za ubistvo Slavena Marčete

Tužilaštvo Brčko dikstrikta BiH nezadovoljno visinom kazne najavilo žalbu Apelacionom sudu

Policija na mjestu gdje je Marčeta pregažen vozilom. Arhiva

B. C.

9.9.2021

Po optužnici za ubistvo Slavena Marčete danas je Osnovni sud Brčko distrikta BiH optuženom Dušanu Iliću izrekao kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, dsaopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH

- Tužilaštvo distrikta zadovoljno je činjenicom da ju sud u cijelosti prihvatio pravnu kvalifikaciju da se radi o krivičnom djelu ubistva. S druge strane, Tuzilaštvo cijeni da optuženom nije izrečena adekvatna kazna, zbog čega će po prijemu pisanog otpravka presude izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko distrikta BiH nastojeći izdejstvovati kaznu zatvora u dužem trajanju- navodi se u saopćenju.

Dušan Ilić (21) iz Brčkog optužen je da je 16. maja 2020. godine oko 21:20 sati, kada je oštećeni Marčeta nakon nesporazuma s njim u saobraćaju izašao iz svog vozila, naglo startao automobil marke Audi 7 kojim je upravljao, te njegovim prednjim dijelom udario oštećenog i oborio na tlo.

Potom je prešao pneumatikom preko nogu oštećenog vozeći se i unazad, nakon čega se dao u bjekstvo u pravcu Bijeljine, dok je Slaven Marčeta zadobivši povrede glave usljed pada kroz nekoliko sati preminuo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.