AVAZ SAZNAJE

Ko je Milivoje Lovrenović Ćomi: Sumnjiči se da je autobombom raznio Strahinju Stojanovića

Lovrenović godinama važi za bezbjednosno interesantnu osobu i čovjeka bliskog samom vrhu kriminalnog miljea u Srbiji

Stojanović ubijen 13. septembra prošle godine. Agencije

Piše: A. Ka.

11.11.2021

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Bosanskoj Gradišci tragaju za Milvojem Lovrenovićem zvanim Ćomi za kojim je Srbija raspisala međunarodnu potjernicu zbog ubistva Strahinje Stojanovića, koji je autobombom raznesen 13. septembra prošle godine na Novom Beogradu, saznaje portal „Avaza“.


Pravosnažna presuda

Lovrenović godinama važi za bezbjednosno interesantnu osobu i čovjeka bliskog samom vrhu kriminalnog miljea u Srbiji. Operativnom istražni organi su ga dovodili u vezu sa više teških krivičnih djela, ali ni za jedno nije procesuiran.

Navodno u dosijeu ima samo jednu pravosnažnu presudu Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci. Osuđen je na novčanu kaznu od 2.000 KM zbog nanošenja tjelesnih povreda Milanu Vujičiću zvanom Vujka u martu 2014. Radi se o "žestokom momku" koji je ubijen u sačekuši oktobra 2015. kada je pogođen s dva hica iz automatske puške. Policija je Lovrenovića ispitivala u vezi s tim ubistvom, ali nije imao status osumnjičenog.

Privođen je zbog podmetanja bombe na kuću u Banjoj Luci, ali i nakon što je pucao iz vatrenog oružja ispred kafića, slaveći rođenje djeteta. Snimak je dospio na društvene mreže, pa je za njim tada bila raspisana potraga.

Bogato ratno iskustvo

Istražnim organima je bio interesantan i u okviru istrage nerasvjetljenog ubistva Senada Kobilića, koji je ubijen hicem iz snajpera u julu 2018. godine u selu Liskovac kod Gradiške, kao i brojnim drugim krivičnim delima.

Porijeklom je iz Hrvatske, odnosno iz Slavonije i ima bogato ratno iskustvo. Navodno je bio pripadnik specijalnih jedinica i vjeruje se da je u to vrijeme ostvario značajne kontakte i prijateljstva sa kriminalcima iz Srbije.

S druge strane u Bosanskoj Gradišci ga poznaju kao ugostitelja, vlasnika popularnog kafića ”Kajak klub” na keju u Bosanskoj Gradišci, te splava ”Arhangel”.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.