KRIMINAL

Mostarac Toza opet pucao iz svog stana, prijetio policajcima da će ih ubiti

Martinović zadržan do otriježenjenja, a nakon puštanja nastavio po starom zbog čega je i uhapšen

Psovao i vrijeđao mostarske policajce. Ilustracija

Piše: M.Sm.

12.11.2021

Igor Martinović zvani Toza (59) iz Mostara ponovo je, kao i lani u aprilu, pucao iz svog stana na adresi fra Franje Milićevića, u mostarskom naselju DUM i, kako je to policija zabilježila, vikom i galamom narušavao javni red i mir.

Martinovićevo divljanje je policiji prijavljeno jutros u 1.40 sati, a policajci su ga zatekli u vidno alkoholiziranom stanju. Prilikom intervencije,  psovao je i vrijeđao policajce, a u jednom trenutku im je zaprijetio da će ih ubiti.

Nakon što je lišen slobode u prostorijama Policijske uprave Mostar je zadržan do otrježnjenja.

Međutim, po povratku u stan, nastavio je po starom, pa je uhapšen, a o slučaju je obaviješteno i Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona kako bi se, između ostalog, provela procedura pretresa stana i prostorija koje Martinović koristi.

Podsjetimo, lani je tokom pretresa njegovog stana pronađena  veća količina oružja i streljiva, čija nabavka građanima nije dopuštena, i to automatska puška sa okvirom  7,62 mm, pet okvira od puške sa streljivom, ručna bomba sa upaljačem, nitroglicerinska granata, eksploziv, štapin i detonatorska kapsula te veću količina streljiva raznih kalibara, kao i više vrsta hladnog oružja, noževa i mačeta i teleskopska palica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.