POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Miloš Obradov i Srđan Sokolović uhapšeni zbog paljenja Škode na Palama

Obojica bili pod istragom zbog ubistva sarajevskih policajaca

Obradov bio privođen u Sarajevu. Avaz

Piše: B. C.

9.12.2021

Miloš Obradov i Srđan Sokolović iz Pala uhapšeni su zbog sumnje da su prije pet godina zapalili automobil Boška Tomića, tadašnjeg predsjednika Opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i sadašnjeg zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, potvrđeno je za portal "Avaza" od izvora bliskog istrazi. 

Škoda Octavija zapaljena je 26. juna 2016. godina na parkingu u ulici Nikole Tesle na Palama. Tomić je tada procijenio da mu je pričinjena materijalna šteta od oko 22.000 KM.

Miloš Obradov je 2018. godine bio privođen u istrazi o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića , ali je u nedostatku dokaza pušten na slobodu. Kako važi za člana automafije, Obradov je bio privođen i u okviru istrage ubistva Damira Ostojića Šijana, a zbog krađe Škode koju je koristio ubica.

Seđan Sokolović je 2019. godine prijavljen Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da je zapalio Mercedes Mira Jugovića, sina ubijenog Riste Jugovića. I Sokolović je bio pod istragom za ubistvo dvojice policajaca.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.