OKRUŽNI SUD U BANJOJ LUCI

Čamberu 30 godina zatvora za ubistvo Savanovića

Došlo je i do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj CZ, kalibra 9 milimetara, za koji nema oružni list, ni dozvolu za nošenje

Piše: O. Matavulj

24.12.2021

Dalibor Čamber. Arhiv

Dalibor Čamber (47) osuđen je u Okružnom sudu u Banjој Luci na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva navijača FK Borac Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22) u Trnu kod Laktaša.

Čamber, koji nije prisustvovao presudi, za ubistvo je dobio 29 godina, a za nedozvoljeno posjedovanje oružja godinu i po, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 30 godina zatvora.

Ubijeni Duško Savanović. Arhiv

Presuda je protekla u "navijačkoj atmosferi" jer su se pred zgradom suda okupila navijači FK Borac Lešinari koji su tražili pravdu za Savanovića i najstrožu kaznu za Čambera.

Zločin se dogodio 31. decembra prošle godine oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe "NIS Petrol" u Trnu, kod točilice za gorivo. U optužnici se navodi da su Čamber i Milan Đurđević "mercedesom C" došli na pumpu. Po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli Mercedesom GLK 220.

Došlo je i do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj CZ, kalibra 9 milimetara, za koji nema oružni list, ni dozvolu za nošenje.

- Ispalio je hitac prema Mercedesu GLK koji je pogodio zadnji lijevi točak. Savanović i Babić su sjeli u vozilo, ali su zaustavljeni. Babić je izašao iz auta i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u lijevo stopalo, nanijevši mu tešku povredu - navodi se u optužnici.

Navijači ispred Suda čekali presudu. O. Matavulj

Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga prati, a zatim ga Savanović udarcem obara.

- Čamber je pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen između dva do tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, od koje je podlegao u UKC Republike Srpske.

Milan Đurđević je nakon sporazumnog priznanja krivice osuđen na godinu dana zatvora zbog pomaganja Daliboru Čamberu, nakon zločina, odnosno zbog toga što ga je odvezao kući.

Optuženi Dalibor Čamber član je organizacije "Srbska čast". Na njegovom Facebook profilu nalazi se veliki broj fotografija na kojima pozira u društvu sa vođama te organizacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.