MALOLJETNIČKA DELIKVENCIJA

Dvije grupe banjalučkih osnovaca se potukle, sijevale palice i bokseri

Dvojica maloljetnika zatražila liječničku pomoć

Tučnjava uznemirila građane Banja Luke. Ilustracija

B. C.

25.12.2021

Grupa 15-godišnjaka iz jednog od banjalučkih naselja 23. decembra se u blizini Osnovne škole “Vuk Karadžić” potukla sa grupom osnovaca iz naselja Borik. Dvojica maloljetnika potražila su ljekarsku pomoć, što potvrđuju i u policiji.

U tučnjavi su prema nezvaničnim informacijama korištene palice, bokseri i drugi predmeti.


Slučaj prijavio medicinski radnik

Slučaj maloljetničke delinkvencije uznemirio je roditelje, ali i građane Banja Luke. Nema potvrda da li je tučnjava maloljetnika bila dogovorena.

Iz Policijske uprave Banja Luka sapćeno je da su identifikovali jednu maloljetnu osobu za koju postoje osnovi sumnje da je počinila krivično djelo tjelesna povreda.

Slučaj je policiji prijavio medicinski radnik doma zdravlja Banja Luka oko 18:35 sati, kada se maloljetnik obratio za ljekarsku pomoć.

- Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da se tučnjava dogodila u banjalučkom naselju Borik i da je učestvovalo više maloljetnih lica. Također, još jedno maloljetno lice koje je učestvovalo u tučnjavi je zadobilo tjelesne povrede, saopćili su iz PU Banja Luka.


Obaviješten i Centar za socijalni rad

O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kao i radnik Centara za socijalni rad Banja Luka koji će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

U toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti događaja, kao i idetifikacija svih lica koja su učestvovala u ovom događaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.