POGINULA TRI MLADIĆA

Detalji nesreće na Korčuli: Mladići su išli u Golfu 3 neprimjerenom brzinom, nema tragova kočenja

Najmlađi (19) je vozio, a sa njim su bili prijatelji stari 22 i 24 godine

Stablo u koje su mladići udarili. dalmatinski portal

E. Ć. / Dubrovački Vjesnik

2.1.2022

2 D-118 Vela Luka-Blato na Korčuli došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradala trojica mladića, objavila je policija, a prenosi "Dubrovački Vjesnik".



Trojica mladića navodno nisu pila

Najmlađi (19) je vozio, a sa njim su bili prijatelji stari 22 i 24 godine. Dvojica od trojice poginulih mladića su bili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Kako neslužbeno saznaje Dubrovački Vjesnik, mladići su se prije nesreće zabavljali u jednom kafiću u Blatu. Društvo je bilo veće, dva auta krenula po obilaznici, a jedan po glavnoj cesti.

Kako se kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. Vjesnik neslužbeno saznaje da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli s tri automobila. Dva su vozača odlučila krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili. 

Trojica mladića navodno nisu pila pa su odlučili ići glavnom cestom.

Ogromna brzina

Zavoj na kojem su izletjeli s ceste do danas je mnogima bio koban i otočanima je dobro poznat. Vozili su navodno "Golf 3", a 19-godišnji vozač, najmlađi među trojicom, položio je tek prošle godine.

Nepregledan zavoj, mokar kolovoz i, kako se neslužbeno doznaje, jako velika i neprilagođena brzina rezultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo, a od siline udara se prepolovio. Brzina je bila tolika da na cesti nema ni tragova kočenja, piše Dubrovački Vjesnik.

Općina Smokvica zbog tragedije je proglasila sedmodnevnu žalost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.