GDJE JE MLADIĆ IZ SPLITA

Nenad Periš: Da je Matej ušao u taksi, sigurno bi rekao adresu

Policija, ronioci i spasioci i danas su pretraživali područje rijeke Save

Nenad Periš: Nije pokušavao ući u taksi bezveze. Screenshot

E. T. / Index.hr

5.1.2022

Završio je šesti dan potrage za Matejem Perišem, mladićem iz Splita koji je nestao u Beogradu. 

Potraga je i dalje neuspješna. Policija, ronioci i spasioci i danas su pretraživali područje rijeke Save. Proteklih dana spasioci su i govorili kako je potrebno ista mjesta proći više puta jer je moguće da rijeka neki trag u međuvremenu donese ili odnese, javlja Index.hr.


Takve stvari sasvim sigurno ne pomažu u istrazi

No, kako vrijeme prolazi, spasiocima i policiji je sve teže.

Kakve tragove ima policija, nije poznato. Srpska policija informacije daje na kapaljku. Nema organizirane konferencije za medije kojom bi se javnost i volontere koji vrše potragu upoznalo s novim i relevantnim informacijama, tim više što tamošnji tabloidi iz dana u dan objavljuju neprovjerene informacije. 

Tako je više tabloida objavilo nigdje potvrđenu priču o takozvanoj Španjolskoj kući, koja je napušteni objekt, te o još jednoj napuštenoj hali gdje se, kako su pisali, Matej skrivao. No, riječ je o neprovjerenim špekulacijama. Štoviše, neke priče su na granici bizarnosti i teorija zavjere.

Takve stvari sasvim sigurno ne pomažu u istrazi.


Iskaz taksiste

Posljednjih dana kao potencijalni važni svjedok spominjao se taksist koji je bio u kratkoj komunikaciji s Matejem. Policija je naposljetku došla do taksista, ali po onome što je iscurilo u javnost, razmjena riječi bila je jako kratka i navodno se svodila na informacije o vožnji. Mladić sa snimke je, vidjeli smo, nakon nekoliko sekundi komunikacije produžio dalje.

- Ja mogu reći ono što sam vidio, izjavu taksista koji je predmet istrage ne mogu citirati i ne znam je. Mislim da je sama komunikacija s taksistom bila nakon što sam bio s ljudima s kojima sam razgovarao. Što je rekao, ne znam. Ali vidljivo mi je što je Matej pokazao, da želi ući na stražnja pa prednja vrata. Onda se sagnuo i pitao je li slobodno, tako su mi rekli. Što je dalje bilo, ne znam - kaže otac Nenad Periš za Index.

- Ono kako ja gledam, Matej je izašao u kratkim rukavima, trčao je, sigurno je uzeo taksi da ga negdje prebaci. Nije pokušavao ući u taksi bezveze. Smatram da se želio vratiti natrag. Je li želio otići u apartman ili negdje, ne znam. Da je ušao u taksi, sigurno bi rekao adresu. Nažalost, taksi je bio pun - kaže otac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.