DETALJI DRAME U ŽEPČU

Ispovijest kolege lovca kojeg je napao ranjeni vepar: Oborio je Kerima i kljovama ga isjekao po rukama i nogama

Faris Fejzić pritekao u pomoć povrijeđenom Kerimu Alajbegoviću, kada je vepar i na njega nasrnuo

Faris Fejzić pritekao u pomoć Kerimu Alajbegoviću. Facebook

Piše: B. C.

17.1.2022

U Šumama iznad Žepča još uvijek vreba ranjeni razjareni vepar koji je jučer napao lovca Kerima Alajbegovića nanijevši mu povrede.

- Kerim je sada dobro, jedino ga bole rane koje je zadobio - kazao je za portal "Avaza", Fariz Fejzić, član Lovačkog društva "Orlovik", sekcija Žepče, koji je prvi pritekao u pomoć  napadnutom Alajbegoviću. 


Vepar je uspio pobjeći i sakriti se

Članovi žepačke sekcija LD "Orlovik" jučer su u lovu iznad Trebetovića u Aleksića šumi kod Žepča ranili vepra, grdosiju za koju su rekli da je teška 200 kilograma.

Vepar je uspio pobjeći i sakriti se, nakon čega je je započela potjera za njim. Faris Fejzić na kojeg je vepar također nasrnuo, ispričao nam je detalje drame koja je potom uslijedila.

- U šumi su tanko drveće i gustiš. Dok smo išli u potjeru za veprom, Kerim je prošao stazom i iznenada, njemu iza leđa, istrčao je vepar, udario ga po nogama, oborio ga i napao - priča nam Faris koji je u tim momentima vidio Kerima kako pokušava da se odbrani.


Faris Fejzić: Vepar je krenuo i na mene. Facebook

- Vepar ga je kljovama isjekao po ruci i nozi, ujeo ga za prst. Pokušao se braniti, posjekao mu je nogu kada ga je Kerim udario nogom. Rukama ga je gurao od sebe i tada mu je posjekao ruku - kaže Faris i dodaje:

- Bio sam blizu Kerima, prišao sam, a vepar je pokušao i mene napasti, ali je meni samo hlače poderao i pobjegao dalje.

Hrabri mladić je podvezao Alajbegoviću ruku da zaustavi krvarenje i pomogao mu da siđe do puta, gdje su ih čekali ostali lovci i Hitna pomoć.


Nismo dalje htjeli rizikovati

Hajka na ranjenu zvijer je trajala satima ali, kako kaže Faris nisu ga uspjeli pronaći.

- Vepar je je bio strašno veliki. Ostale kolege su ga vidjeli, zvali smo lovočuvare i svi su došli sa psima, ali jučer ga nismo našli jer se najvjerovatnije uvukao u još veći gustiš. Nismo dalje htjeli rizikovati da još nekog napadne, pa će se danas ili sutra nastaviti potraga- ispričao nam je Faris.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.