POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Ubistvo Kenina Lukača: Raspisana potraga za Asmirom Murtovićem, bratom Adela Kabaša

Murtović najvjerovatnije nije direktni izvršilac ali je bio u Golfu 6 za kojim se traga

B. C.

Asmir Murtović (desno) ranije privođen zbog razbojništva

Foto: Arhiva Avaza


Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo je potragu za Asmirom Murtovićem Murtom, bratom odbjeglog Adela Kabaša (ranije Murtović), a zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Kenina Lukača u sarajevskom naselju Pofalići, potvrđeno je za portal "Avaza" iz policije.

Adel Kabaš je osumnjičen za ubistvo Mehmeda Ramića Meše, najboljeg prijatelja ubijenog  Kenina Lukača.

Prema informacijama "Avaza" Asmir Murtović najvjerovatnije nije direktni izvršilac ubistva Lukača, ali je bio u bijelom Golfu 6 kojim su ubica i pomagači pobjegli.

Asmir Murtović već godinama puni stupce crnih hronika zbog teških krađa i razbojništava. 

- Dana 20.01.2022.godine u 16.50 sati obaviještena je dežurna služba Treće PU da je u ul. Ruđera Boškovića, područje općine Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja. 

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i u pomenutoj ulici zatekli beživotno tijelo lica K.L. rođen 1994.godine iz Sarajeva, čiju je smrt na licu mjesta konstatovao ljekar ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskog vještaka medicinske struke. 

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti dva NN lica i lice A.M. rođen 1987.godine iz Sarajeva, za kojim je raspisana potraga- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

NA VRH

Podijeli članak na