BRUTALNO UBISTVO

"Avaz" otkriva detalje mafijaškog obračuna u Sarajevu: Lukač likvidiran ispred Ramićeve kuće, ubice ga pratile na kameri

Tačnije, ubice su ga sačekale kada je napuštao njegov dom i ubile ga svega nekoliko metara ispred. U njega je u prsa ispaljeno više metaka

M. Aš.- E.T.

Ulica Ruđera Boškovića: Lukač ubijen u klasičnoj sačekuši

Foto: Avaz


Tri osobe dovode se u vezu sa ubistvom Kenina Lukača u sarajevskom naselju Pofalići, saznaje portal "Avaza".

Traga se i za bijelim Golfom 6

Kako saznajemo, policija radi na njihovoj identifikaciji i pronalasku. Potraga traje sinoć od 18 sati. Traga se i za bijelim Golfom 6 s kojim su ubica i pomagači pobjegli.

Podsjećamo, ubijeni Lukač najbolji je prijatelj nedavno ubijenog navijača FK Željezničar Mehmeda Ramića. Ramić je likvidiran 12.decembra, a za ubistvo se sumnjiči Adel Kabaš, koji se nalazi u bjekstvu. Za njim je raspisana Interpolova potjernica nakon što je pobjegao u Crnu Goru.

Prema informacijama "Avaza", iz izvora blisklih istrazi, Lukač je ubijen ispred Ramićeve kuće. Njega su ubice sačekale kada je napuštao njegov dom i ubile ga svega nekoliko metara ispred. U Lukača je u prsa ispaljeno više metaka, nakon čega su ubice pobjegle bijelim Golfom 6, koji ih je čekao parkiran. Radilo se o klasičnoj sačekuši.

U pritvoru se nalazi Amel Jašarević Šaja

Operativni podaci su utvrdili da su ubice Lukača, prije nego su ga likvdirali, pratili putem videonadzora i kamera koje su postavljene na kući Adela Kabaša. Kabaš zvani Dasta, još prije ubistva Ramića, instalirao je kamere koje snimaju cijelu ulicu Ruđera Boškovića.

Zbog sumnje da je pucao u Ramića u pritvoru se nalazi Amel Jašarević Šaja. Sa slobode se brane Igor Zuko i Edvin Imamović.

Više o temi Kenin Lukač

PRIJATELJ MEHMEDA RAMIĆA
Ovo je Kenin Lukač koji je večeras ubijen u Sarajevu
NA VRH

Podijeli članak na