MUP KS

Nesreća u Vogošći: Automobilom udario dijete i nanio mu teže povrede

Kako se navodi u saopćenju, nesreća se dogodila jučer u 7:40 na kolovu ulice Igmanska. Tada je vozač automobila "Škoda Octavia" N. Ć. udario i oborio na kolovoz dijete rođeno 2008. godine

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Ilustracija / Fotografija ne prikazuje događaj opisan u tekstu

E. Ć.

10.2.2022

U Vogošći je jučer došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teže povrede zadobilo 14-godišnje dijete, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Kako se navodi u saopćenju, nesreća se dogodila jučer u 7:40 na kolovu ulice Igmanska. Tada je vozač automobila "Škoda Octavia" N. Ć. udario i oborio na kolovoz dijete rođeno 2008. godine.


- U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržano na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode, saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.