ORUŽJE NIJE PRONAĐENO

Smrt Srbina na brodu u Đenovi je i dalje misterija: Pored tijela pronađena poruka krvlju ispisana, njegove komšije u šoku

Ma kakvo samoubistvo. Bio je jak čovjek, sposoban i moćan. Ima divnu porodicu, otišao je za njih da zaradi... On je vidio nešto što ne treba, kazale su njegove komšije odbacujući mogućnost da se bavio švercom kokaina

Italijanska prvo pronašla kokain, a onda i Panića. Avaz

E. Ć. / Blic

11.2.2022

U Đenovi je nedavno zaplijenjeno više od 400 kilograma kokaina koji je bio sakriven u kontejneru sa kafom iz Brazila. Italijanska policija je pored droge na brodu "MSC Adelaide" pronašla i zaklanog moreplovca, 50-godišnjeg državljana Srbije.



Pored tijela ispisane rečenice

Kasnije se saznao i identitet državljanina Srbije. Riječ je o Draganu Paniću iz okoline Beograda, međutim njegova jeziva smrt je i dalje misterija.


Dragan Panić. Novosti.rs

Italijanski mediji prenose da je obdukcija Srbina gotova, te da je rana na vratu duboka. Također, naveli su da su pored tijela bile ispisane rečenice na srpskom jeziku u kojima je "molio Boga da ga uzme sebi i molio porodicu za oproštaj".

- Pored tijela bile su krvlju ispisane rečenice na srpskom jeziku u kojima je molio Boga da ga uzme i molio je svoju porodicu za oproštaj. Iako takve stvari ukazuju na samoubistvo, ono što stvara sumnju je to što oružje nije pronađeno - prenose italijanski mediji. 

"Bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme"

Članovi posade su istakli kako je Panić mahao žiletom po brodu, međutim žilet nije pronađen.

- Posada broda je rekla da je vidjela Srbina sa žiletom šeta po plovilu, ali je čudno to što pored njegovog tijela nije pronađen žilet. Istražitelji su uhapsili dvojicu muškaraca, koje su zatekli na brodu. Riječ je o Kulmvu Kamalu i Fabiju Papa. Jedan od njih uhvaćen je kako uzima torbe iz kontejnera koji je bio postavljen u prostor za video-nadzor - saopćeno je.

Inače, vrijednost zaplijenjene droge na tržištu bi bila 30 miliona eura, istakli su iz italijanske policije.

Porodica i komšije mrtvog Srbina tvrde da se on nikada ne bi ubio i svi se drže jedne teorije, a to je da je Dragan bio na pogrešnom mjestu, u pogrešno vrijeme i da je vidio nešto što ne treba.

- Ma kakvo samoubistvo. Bio je jak čovjek, sposoban i moćan. Ima divnu porodicu, otišao je za njih da zaradi... On je vidio nešto što ne treba - kažu njegovi rođaci iz okoline Beograda, koji odbacuju mogućnost da se on bavio švercom kokaina, piše "Blic".


Zaplijenjeni kokain. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.