NA LICU MJESTA

Raznesen bankomat u Blagaju, pljačkaši iz Golfa 4 pobjegli iz vozila na putu za Podveležje

Policija ih pokušala zaustaviti, nakon čega su vozilo ostavili na lokalitetu Kuk

S lica mjesta: Bačena eksplozivna naprava. M.Smajkić

Piše: M.Sm.

22.2.2022

U Blagaju kod Mostara jutros je u 1:20 sati aktiviranjem eksplozivne naprave raznesen bankomat Raiffaisen banke, potvrđeno nam je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Bankomat se nalazio u prizemlju privatne kuće, a usljed eksplozije je pričinjena velika materijalna šteta na poslovnom prostoru tog objekta.


S lica mjesta: Obavljen uviđaj. M.Smajkić

Kako smo se uvjerili na licu mjesta jutros, gdje su pripadnici Policijske uprave Mostar obavljali uviđaj, ispred kuće su razbacani dijelovi bankomata, ali i stakala s poslovnog prostora. Također, oštećen je i poslovni prostor susjedne kuće.

Dojavu o tome Policijska uprava Mostar je zaprimila od zaštitarske agencije, nakon čega su na lice mjesta odmah upućene policijske ekipe.



Velika materijalna šteta. M.Smajkić

Iz MUP-a HNK su naveli da su policijske patrole na terenu odmah poduzele sve potrebne mjere.

Kako saznajemo, odmah po dojavi, odnosno, nakon eksplozije, uočen je Golf 4 , sive boje, u kojem su se nalazile osobe, koje su, najvjerovatnije, pokušale izvršiti pljačku, a koji se s lica mjesta udaljio u pravcu Mostara.

Jedna od policijskih patrola je primijetila vozilo, koje odgovara opisu, na putu za Podveležje, gdje su ga pokušali zaustaviti.



S lica mjesta jutros. M.Smajkić

Međutim, vozač koji je imao kapuljaču se oglušio na to i nastavio vožnju, nakon čega je policijska patrola primijetila da se automobil zaustavio na lokalitetu Kuk, na izlazu iz prigradskog naselja Dračevice prema Podveležju te da više osoba bježi iz Golfa u naselja prema sjeveru, nakon čega je organizirana policijska potjera.

Počinitelji do sada nisu pronađeni, a automobil Golf je prevezen u krug PU Mostar radi neophodnih vještačenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.