ZAUSTAVILI VOZILO

Oglasio se MUP KS o pronađenoj drogi, municiji, eksplozivnim sredstvima

Izvršenim pretresom su pronađena i od H.H. oduzeta 2 mobilna telefona, pribor za konzumiranje narkotičkih sredstava i jedan paketić sa bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu spid

Intervenirala policija. ILUSTRACIJA

A. O.

23.2.2022

U sarajevskoj ulici Gabrielle Moreno Locatelli, na području Centra sinoć oko 19:20 sati policijski službenici Druge PU su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Polo”, reg. oznaka J50-M-202, kojim je upravljao vozač H.H., rođen 1982. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice A.O., rođen 1980.godine u Sarajevu, nastanjen u Trnovu. 

Izvršenim pretresom kod A.O. su pronađena i oduzeta tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. 


O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Druge PU i Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres navedenog vozila.

Izvršenim pretresom su pronađena i od H.H. oduzeta 2 mobilna telefona, pribor za konzumiranje narkotičkih sredstava i jedan paketić sa bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu spid. 

Pretres stana

Također, izvršen je pretres stambenog objekta u ulici Borak, općina Centar Sarajevo koji koristi A.O. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto sljedeće:

- oko 700 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid,

. oko 300 grama materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

- 3 ručne bombe

- 5 pištolja

- 118 metaka različitog kalibra,

- 4 okvira za pištolj i

- jedna kartonska kutija eksploziva (barut) bruto mase oko 500 grama.


Osnov sumnje

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1., člana 371. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, O.A. je lišen slobode, dok je H.H. lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. tav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Satrajevo.

Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.