AVAZ NA LICU MJESTA

Tuga zbog prerano ugašene mladosti: Ovo je identitet mladića koji su sinoć poginuli kod Gračanice

Oni su Passatom udarili u zid u Stjepan Polju, nakon čega su podlegli usred zadobijenih povreda

Piše: H. Čalić

12.3.2022

Vozač izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo sa kolovoza i udario u zid. H. Čalić

Na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla sinoć, 15 minuta iza pola noći, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći život su izgubila dvojica 22-godišnjaka iz Lukavice Rijeke, potvrđeno je za "Avaz" iz policije.

Prema informacijama koje smo dobili na licu mjesta su poginuli vozač Passata Fahrudin Dubinović (22) i njegov drug-suvozač Amel Suljkanović.

Mladići su se vozilom kretali iz pravca Doboja ka Tuzli. Prema nepotvrđenim informacijama u jednom momentu vozač Passata Dubinović je, vjerovatno, zbog velike brzine na blagoj krivini u Stjepan Polju izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid.


Oba mladića su stradala na licu mjesta. Slika je užasavajuća, ljudi od jutros dolaze na lice mjesta i ne mogu da vjeruju šta se desilo. Automobil je od udara podignut zadnjim krajem, zračni jastuci nisu pomogli, a unaokolo su razbacane stvari. Vrata automobila su od mjesta nesreće odbačena dvadesetak metara.

Na licu mjesta smo razgovarali sa Ragibom Aljićem, koji je u Splitu radio sa nastradalim Amelom.

– U srijedu smo došli sa posla iz Splita kući u Lukavicu Rijeku na kraći odmor. Sinoć sam bio s njim u Klokotnici, a jutros mi javljaju da je poginuo. Ne mogu da vjerujem šta se u trenutku zbilo. Bio je dobar momak. Fahrudin je bio zaposlen u Zagrebu. I on je kući došao na nekoiko dana i sinoć se ugasio njegov život. Šta čovjek da kaže, kada vidi ovu sliku - rekao je Aljić.

 U TVJ Gračanica kažu da su trojica vatrogasaca bila na intervenciji, iz smrskanog Passata izvlačili su mladiće, koji su nažalost već biti mrtvi. U porodicama Dubinović i Suljkanović je nakon saznanja da su izgubii sinove zavladala neviđena tuga i bol. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.