AKCIJA POLICIJE

Uhapšene dvije osobe u Sarajevu: Pronađeno 30 grama marihuane i 500 grama spida

Izvršen je pretres stana koji on koristi na području općine Novo Sarajevo, kojom prilikom su pronađena i oduzeta 4 paketića sa suhom zeljastom materijom

A. O.

16.3.2022

Pronađen i spid. MUP KS

Provodeći planske aktivnosti na pronalasku opojnih droga, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su dana 15.03.2022. godine 13:50 sati u ulici Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo izvršili pretres lica E.O., rođen 1979.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom kod istog je pronađeno i oduzeto oko 30 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koji on koristi na području općine Novo Sarajevo, kojom prilikom su pronađena i oduzeta 4 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i jedna ručno spravljena cigareta “joint”. 

Pronađena droga. MUP KS

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), E.O. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Također, pomenutog dana u vremenskom periodu od 20:15 do 21:00 sati, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres iznajmljenog stana u ulici Jukićeva, općina Centar Sarajevo koji koristi A.H., rođen 1981.godine u Bijeljini, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim pretresom je pronađeno i od istog oduzeto oko 500 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i digitalna vaga. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), A.H. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.