HRVATSKA

Sa kalašnjikovom i Yugom otišao u krvavi pohod u Pločama

Prema neslužbenim informacijama Dubrovačkog dnevnika, prvo je ubijen maloljetnik, a potom i brat osumnjičenog iz više hitaca

Mjesto zločina. RTL.HR

S. S. / Dubrovački dnevnik

25.3.2022

Jutros se u Pločama dogodilo dvostruko ubistvo. Žrtve su muškarac u srednjim godinama i maloljetnik.

U ovom slučaju je kao počinitelj osumnjičen Milenko Radulović, a žrtva je njegov brat, 52-godišnji Mitar Radulović, poznat kao "kralj željeza" te sin osumnjičenikovog komšije, 17-godišnjak.


"Kralj željeza"

Ubica je likvidirao vlastitog brata Mitra Radulovića i maloljetnika, a navodno je bio u sukobu s ocem maloljetne žrtve, neslužbeno se saznaje. Ubica je vrlo brzo nakon svirepih likvidacija uhapšen u Opuzenu.

Žrtve su ubijene na dvije različite lokacije iz vatrenog oružja. Prema neslužbenim informacijama Dubrovačkog dnevnika, prvo je ubijen maloljetnik, a potom i brat osumnjičenog iz više hitaca. Dogodilo se to na javnom mjestu, što je izazvalo paniku očevidaca.

Maloljetna žrtva ubijena je u blizini crkve u samom centru Ploča, dok je Mitar Radulović ubijen pored svoje privatne deponije u industrijskom dijelu grada. Inače, on se bavio sekundarnim sirovinama zbog čega je i dobio nadimak "kralj željeza".

Uhapšen u Opuzenu

Osumnjičeni dvostruki ubica je uhapšen u Opuzenu, a sugrađani tvrde kako vjeruju da je tamo tražio još jednu osobu, nekog iz porodice ubijene maloljetne osobe. No, nema službene potvrde takve informacije.

Portal Dubrovački dnevnik objavio je fotografije koja prikazuje vozilo u kojem je muškarac bio u svom krvavom pohodu na žrtve koje je ubio kalašnjikovom. Radi se o bijelom Yugu.

Također su u posjedu fotografije kalašnjikova iz kojeg su ubijene dvije osobe.

Yugo u kojem je ubica otišao na mjesto zločina. DUBROVAČKI DNEVNIK

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.