HRVATSKA

Policija o ubistvima u Pločama: Imamo indikacije o motivima, možda je spriječena i veća tragedija

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević rekao je kako su počinitelja uhapsili nakon otprilike pola sata

S mjesta nesreće. Slobodna Dalmacija

E. Ć.

25.3.2022

Dubrovačko-neretvanska policijska uprava se obratila medijima nakon što dvostrukog ubistva koje se dogodilo jutros u Pločama. Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević rekao je kako su počinitelja uhapsili nakon otprilike pola sata. 

Pavličević je poručio da je "možda je spriječena i veća tragedija od ove koja se dogodila".

- U posljednjih deset godina je na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije evidentirano 12 ubistava i sva su riješena. U Pločama su evidentirana tri ubistva. 


Postojao je rodbinski odnos između jedne žrtve i počinitelja. Obojica su evidentirana u policiji, čak i po djelima s elementima nasilja. Posljednjih godina nismo imali evidencija o odnosima između žrtava. Postoji i veza između počinitelja i malodobne žrtve, na način da su roditelji žrtve i počinitelj jedno vrijeme bili komšije. Evidentirano je jedno djelo prije osam godina - rekao je Pavličević.

Šef Službe kriminalističke policije PU DNŽ Zoran Tikvica rekao je da su tokom dana obavljeni uviđaji.

- U toku su pretrage vozila i stana, a nakon toga bit obavljeno i ispitivanje osumnjičenika. Dosadašnjim istraživanjem je utvrđeno je da je maloljetnik usmrćen prvi, na putu do škole koja je bila blizu, dok je druga žrtva usmrćena nedugo nakon toga, na svom radnom mjestu jer se bavio prodajom sekundarnih sirovina. Obje žrtve usmrćene su s više hitaca - poručio je Tikvica.

- Imamo indikacije o motivima, ali ne možemo govoriti o tome. Jedna od žrtava je brat osobe koju sumnjičimo da je počinitelj - dodao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.