UPUCAO DJEČAKA U LEĐA

Svjedokinja o ubistvu u Pločama: Dječak je trebao tu proći na vjeronauku, mislim da ga je ubica čekao

Čekao je da izađe iz crkve, pa ga je ubio tu s leđa, poručila je svjedokinja Mara

Mještani u šoku. Slobodna Dalmacija

E. Ć.

25.3.2022

Stanovnici Ploča su u šoku nakon brutalnog ubistva koje se dogodilo rano jutros u ovom hrvatskom gradu. Naime, hladnokrvni ubica je iz automatskog oružja ubio prvo tinejdžera, a onda i svog brata 52-godišnjeg Mitra Radulovića, poznatog kao "kralj željeza".

Kako prenose 24sata, tinejdžer je ubijen nedaleko od crkve u centru grada.

- To se dogodilo oko 15 do 8. Ja sam se tek ustala, mislila sam da je neko istovario neki materijal... Izašla sam kasnije van, bilo je još ljudi. On je već bio mrtav. Upucan je u lijevu stranu. Mislila sam da je moj unuk prolazio ovdje.

Približila sam se. Vidjela sam mu naočale, mobitel je imao. Na lijevoj ruci je bilo malo krvi, a ovo drugo je bilo u jakni. Već je bilo beživotno tijelo - rekla je Mara, a prenose 24sata.

Navela je i kako je dječak pohađao prvi ili drugi razred srednje škole te da je i škola bila blokirana dok nije pronađen ubica. Svjedokinja Mara je rekla kako je dječak trebao doći na vjeronauku u crkvu.

- Mali je trebao tu doći na vjeronaku u crkvu. Vjerojatno ga je pratio. Čekao je da izađe iz crkve, pa ga je ubio tu s leđa - poručila je Mara.




Inače, Radulović, koji je u Pločama bio poznat kao "kralj željeza" je ubijen pored svoje privatne deponije u industrijskoj zoni.

U ovom slučaju je kao počinitelj osumnjičen Milenko Radulović, brat ubijenog Mitra Radulovića.

Osumnjičeni dvostruki ubica je uhapšen u Opuzenu, a sugrađani tvrde kako vjeruju da je tamo tražio još jednu osobu, nekog iz porodice ubijene maloljetne osobe. No, nema službene potvrde takve informacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.