DOVEDEN PRED SUDIJU

Ovo je muškarac koji se sumnjiči za ubistvo brata i tinejdžera u Pločama

Istražni sudija trebao bi mu izreći jednomjesečni pritvor

Piše: E. Ma.

26.3.2022

Dovođenje osumnjičenog u Sud u Dubrovniku - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Dvostruki ubica iz Ploča, koji je ubio brata i 16-godišnjaka, doveden je pred istražnog sudiju u Dubrovniku, piše Index.hr.

Podsjetimo, u Pločama se jučer dogodilo dvostruko ubistvo, a policija je u Opuzenu ubrzo uhapsila muškarca koji se sumnjiči da je izvršio ovo zlodjelo.

Ubistvima su prethodili trajno poremećeni odnosi u porodici, piše Dubrovački vjesnik. 

Istražni sudija trebao bi mu izreći jednomjesečni istražni pritvor.

Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da je policija zaprimila više dojava građana o pucnjavama oko 7:50 i 8:05 na dvije lokacije u Pločama te da je pronašla tijelo 16-godišnjaka, a kasnije i 52-godišnjaka na njegovom radnom mjestu, odnosno sabiralištu sekundarnog otpada.

Obojica su ubijena s više hitaca iz poluautomatskog oružja.

Policija je postupajući po opisu osobe i njegova vozila bijelog Yuga 45, koji je dao očevidac drugog ubistva, već oko 8:30 našla osobu koju je sumnjičila kao počinitelja, na cesti D8 kod benzinske pumpe u Opuzenu. Počinitelj je bio naoružan i imao je oružje u rukama pa su policajci ispalili nekoliko pucnjeva upozorenja u zrak te počinitelja priveli pod prisilom i doveli u Policijsku postaju Ploče, a jutros i na sud u Dubrovniku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.