TUŽILAŠTVO KS

Upućen prijedlog za određivanje pritvora Edhemu Šljivi: Pucao u momka na Trgu heroja

Šljivo se sumnjiči za krivična djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teške tjelesne povrede i oštećenje tuđe stvari

Privođenje Šljive u Tužilaštvo KS. Avaz

Piše: B. C.

9.4.2022

Općinkom sudu u Sarajevu, postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo uputio je prijedlog za određevanje jednomjesečnog pritvora Edhemu Šljivi (24) koji je 3. aprila ranio Rijada Drakovca (27) na Trgu heroja u Sarajevu, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Tužilaštva KS.


Opasnost od bijega

Šljivo se sumnjiči za krivična djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teške tjelesne povrede i oštećenje tuđe stvari.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti od bijega, prikrivanja dokaza i od ponavljanja krivičnog djela- kazala je za "Avaz" Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Šljivo je nakon pucnjave pobjegao s mjesta događaja i uhapšen je tri dana poslije nakon što ga je policija pronašla u vikendici u ulici Brusulje, sarajevsko naselje Mošćanica. Lociran je u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH.

U pucnjavi je Rijad Drakovac zadobio teže povrede. Na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a utvrđeno je da su mu povrede nanesene vatrenim oružjem u predjelu desne noge.


Oštećen parkirani Citroen

Na mjestu pucnjave oštećeno je i vozilo Citroen koje je bilo parkirano u blizini.

Edhem Šljivo je sin Amara Šljive, koji je bivši specijalac FUP-a, osuđen na dvije godine zatvora zbog neovlaštenog prometa oružja. Za Amarom je raspisana i crvena potjernica, s obzirom na to da je pobjegao nakon što je došlo vrijeme da odsluži kaznu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.