POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Šljivi određen jednomjesečni pritvor

Na Trgu heroja ranio Rijada Drakovca

Privođenje Šljive u Tužilaštvo KS. Avaz

Piše: B. C.

10.4.2022

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Edhemu Šljivi (24), koji je 3. aprila ranio Rijada Drakovca (27) na Trgu heroja u Sarajevu, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda u Sarajevu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo Šljivu tereti za krivična djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teške tjelesne povrede i oštećenje tuđe stvari.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti od bijega, prikrivanja dokaza i od ponavljanja krivičnog djela - kazala je za "Avaz" Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.


Šljivo je nakon pucnjave pobjegao i uhapšen je tri dana poslije, nakon što ga je policija pronašla u vikendici u ulici Brusulje, sarajevsko naselje Mošćanica. Lociran je u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH.

U pucnjavi je Rijad Drakovac zadobio teže povrede. U Klinici za ortopediju i traumatologiju utvrđeno je da su mu povrede nanesene vatrenim oružjem u predjelu desne noge. Na mjestu pucnjave oštećeno je i vozilo Citroen, koje je bilo parkirano u blizini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.