AVAZ SAZNAJE

Hajriz Bećirović pravomoćno oslobođen optužbi za obrušavanja krova Ledene dvorane Centra Skenderija

Kantonalni sud Sarajevo u petak izrekao oslobađajuću presudu Bećiroviću i Isoviću, kazala nam je advokatica Senka Nožica

Bećirović: Oslobođen optužbi. Avaz

Piše: B. C.

25.4.2022

Kantonalni sud u Sarajevu u petak je izrekao pravomoćnu presudu kojom su bivši direktor Centra Skenderija Hajriz Bećirović i tehnički direktor Centra Skenderija Alija Isović  oslobođeni optužbi za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i zloupotrebu položaja, potvrdila je za portal "Avaza", advokatica Senka Nožica koja je zastupala Bećirovića. 


Usvojene žalbe odbrane

Općinski sud u Sarajevu prvostepeno je Hajriza Bećirovića osudio na dvije i po godine zatvora, a Aliju Isovića uslovno kaznio na godinu zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Prema riječima Nožice, Kantonalni sud je prihvatio njenu žalbu i ovu presudu ukinuo. Predmet je vratio na ponovno suđenje Općinskom sudu koji je ponovo izrekao istu presudu. Kantonalni sud je ponovo je prihvatio žalbu Senke Nožice te opet ukinuo presudu Općinkog suda i predmet preuzeo radi suđenja.


Izrečena treća presuda

Nakon provedenog postupka u petak 22. aprila Kantonalni sud u Sarajevu je Bećirovića i Isovića oslobodio optužbi da su 2012. godine kao odgovorne osobe u KJP Centar Skenderija napravili propuste koji su doveli do obrušavanja krova Ledene dvorane, pri čemu je nastupila šteta u iznosu većem od 12 miliona maraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.