IZBODEN I ZAPALJEN

Stravični detalji ubistva u Sarajevu: Advokat Mehmedbašić u Sudu otkrio identitet ubijenog u Odobašinoj ulici

Razmatran prijedlog pritvora za Ahmeda Ramića i Fahrudina Bajramovića

Privođenje Ahmeda Ramića. Avaz

Piše: B. C.

30.4.2022

Pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Mirzom Đozom danas je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo da se Ahmedu Ramiću zvanom Kuko i Fahrudinu Bajramoviću odredi jednomjesečni pritvor zbog ubistva muškarca čije je zapaljeno tijelo pronađeno u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici u Sarajevu.

Na tijelu više ubodnih rana

Tužilac Saša Jovanović kazao je da ostaje kod pismenog prijedloga te dodao da je obaviješten kako je obdukcija pokazala da je na tijelu pronađeno više ubodnih rana što je u suprotnosti sa izjavama osumnjičenih koje su dali u Tužilaštvu.

Ramić i Bajramović su krivicu za ubistvo prebacivali jedan na drogog. Tvrdili su da su se drogirali, te je izbila svađa sa ubijenim oko mobitela. Nastradali je navodno izvadio nož, koji su mu izbili, te ga je jedan od njih ubo nožem u stomak.


Mehemdbašić: Zastupa Ramića. Avaz

Prateći odbranu svog klijenta Ahmeda Ramića, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić danas je otkrio identitet ubijenog te iznio iznenađujuću konstataciju.

- Protivimo se prijedlogu za pritvor jer osumnjičeni nisu počinili krivično djelo, već se Azem Ajvazi predozirao- kazao je Mehmedbašić.


Osumnjičeni nisu registrirani

Advokatica Dijana Hasić koja zastupa Bajramovića ponovila je da se protivi prijedlogu za pritvor.

Sudija Đozo će naknadno donijeti rješenje o određivanju pritvora.

Ono što je alarmatno je činjenica da dvojica osumnjičenih koji su heroinski ovisnici, nisu nigdje registrirani, te nisu mogli biti ni kontrolirani ni liječeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.