ISTRAGA

Iz policije za "Avaz": U toku pretresi i saslušanja osoba zbog ubistva Eldina Ćerimovića

U toku je rad na terenu, vršenje provjera i prikupljanje informacija, kaže Adnan Beganović

Ubijeni Eldin Ćerimović. Avaz

Piše: B. C.

4.5.2022

Istražitelji Sektora kriminalističke policije Odsjeka za krvne delikte MUP-a Unsko- sanskog kantona, zajedno s postupajućim tužiocem, nastavili su rad na razorkrivanju počinioca brutalnog ubistva Eldina Ćerimovića iz Velike Kladuše, potvrdio je za portal "Avaza" Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

- Danas će se izvršiti obdukcija nad ubijenim u cilju dolaska do novih informacija. Jučer u toku dana i večeri, po nalogu Suda rađen je određeni broj pretresa određenih lica nad kojima se provodi kriminalistička istraga. Vidjet ćemo do čega će pretresi i saslušanja određenih svjedoka i lica dovesti. U toku je rad na terenu, vršenje provjera i prikupljanje informacija - kazao je Beganović za "Avaz".


Podsjećamo, Eldin Ćerimović jučer je u Velikoj Kladuši upucan iz vatrenog oružja, kada je ujutro krenuo na posao.

Inače, ubijeni je radio kao čuvar u jednoj hali i za sada se utvrđuje šta je motiv njegove likvidacije. Prema nekim informacijama, Ćerimović je prije nego je upucan iz vatrenog oružja, navodno udaren automobilom. U istragu je uključeno i Tužilaštvo USK kako bi se provjerilo da li je njegova likvidacija povezana sa narko-grupom Dine Muzaferovića Cezara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.