OBRAČUN VATRENIM ORUŽJEM

Epilog pucnjave na Bistriku, napadači na Anela Hodžića uhapšeni: "Nisam ranjen, dobro je prošlo"

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su uhapsili tri osobe

A. Z.

Pucnjava na Bistriku

Foto: A. Zukić


Na raskrsnici u ulica Bistrik i Balibegovića sinoć je došlo da vatrenog obračuna u kojem na sreću nije bilo stradalih.  

Repoter "Avaza"  sinoć je na licu mjesta zatekao Anela Hodžića (30) koji je bio napadnut te je za naš portal ispričao šta se desilo.

- U pitanju je rasprava od prije i neke nesuglasice, nisam ranjen dobro je prošlo, vidjet ćemo šta će biti - rekao je Hodžić.

S njim je bila njegova prijateljica koja je bila vidno uznemirena te rekla da poznaje lica koja su izvršila napad. 

Policija je brzo reagirala i uhapsila počinioce.

- Znam da je među njima bio i Faris Palo - kazao nam je Hodžić.

Crna hronika
"Avaz" na licu mjesta: Pucnjava na Bistriku

Iz policije su izdali saopćenje u kojem se navodi da su zbog pucnjave uhapšene dvije osobe, dok je treća privedena zbog pomaganja.

- Dana 16.05.2022.godine u 22,15 sati, obaviještena je PU Stari Grad da je na raskrsnici ulica Bistrik i Balibegovica, općina Stari Grad Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lica: F.P., rođen 1998.godine u Sarajevu, A.M., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 323. KZ FBiH (Izazivanje opće opsanosti) i člana 74. ZONDINOM-a i D.P., rođen 2001.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 346. stav 1. KZ F BiH (Pomoć počinitelju poslije počinjenog krivičnog djela). Isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima- saopćili su iz policije.

Više o temi Pucnjava

POLICIJA OBAVLJA UVIĐAJ
"Avaz" na licu mjesta: Pucnjava na Bistriku
NA VRH

Podijeli članak na