BEOGRAD

Danas rezultati obdukcije: Je li u Dunavu pronađeno tijelo Mateja Periša

Tijelo je pronađeno u fazi raspadanja, a pronašli su ga mornari oko 9:30 sati

Skoro pet meseci tragalo se za Matejom Perišem. Avaz

A. Č.

19.5.2022

U Dunavu je jučer u Beogradu pronađeno tijelo mlađeg muškarca. Muškarac je na sebi imao farmerke, majicu sa slikom i jednu bijelu tenisicu. Tijelo je pronađeno u fazi raspadanja, a pronašli su ga mornari oko 9:30 sati.

Danas će biti poznati rezultati obdukcije. Pretpostavlja se da se radi o Mateju Perišu.

Skoro pet mjeseci tragalo se za Matejom Perišem, momkom iz Splita koji je nestao u Beogradu tokom dočeka Nove godine. DNK analiza potvrdit će da li je tijelo  pronađeno na Ada Huji njegovo.

Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška, kazao je za HRT Nenad Periš nakon što ga srbijanski MUP u srijedu obavijestio da je u Dunavu nađeno tijelo muškarca čija odjeća odgovara opisu onoga u što je bio odjeven njegov sin Matej koji je nestao u Beogradu krajem 2021. godine.

- Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte mi da je strašno teško, čovjek mora imati nadu. Mene moja vjera uči da nada uvijek postoji. Iako se rastanak dogodio, nada da ćemo se ponovno sresti nikad neće prestati biti tu, rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli "da se istina pronađe".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.