UŽASNE SCENE

Poslije rasprave s prijateljicom skočila u rijeku: Zbog niskog vodostaja slomila kičmu

Djevojčica (16) je vikala da ima bolove nakon pada, alarmirani su Hitna pomoć i policija a dijete su iz rijeke izvukli vatrogasci i građani

Skočila u Nišavu pa slomila kičmu. ILUSTRACIJA: JUŽNE VESTI

S. S.

3.6.2022

Djevojčica stara 16 godina iz Niša koja je sinoć pala u Nišavu sa Betonskog mosta, zadobila je prelom lumbalnog dijela kičme zbog čega će biti operisana u Kliničkom centru u Nišu. Prema prvim, nezvaničnim informacijama, djevojčica je sama skočila sa mosta nakon rasprave sa društvom u kojem se nalazila, piše Blic.

- Djevojčica ima prelom lumbalnog dijela kičme koji zahtjeva operativno zbrinjavanje. Ona je na Klinici za neurohirurgiju, svjesna, komunikativna, prema riječima dr. nije životno ugrožena ali povreda jeste ozbiljna. Operacija se planira naredne sedmice - kažu u KC Niš.

Vodostaj Nišave trenutno je izuzetno nizak pa se nakon pada u vodu ona zadržala nedaleko od mosta, na ostrvcetu od šljunka koje se pojavi na sred rijeke u toku ljetnih mjeseci kada opadne nivo vode.

Stanovnici tog dijela Niša kažu da je u vrijeme visokih vodostaja Nišava na ovom mjestu duboka i brza, što sada nije bio slučaj jer se ljeti na tom mjestu rijeka bukvalno može pregaziti. Djevojčica je vikala da ima bolove nakon pada, alarmirani su Hitna pomoć i policija a dijete su iz rijeke izvukli vatrogasci i građani.

Prema nezvaničnim informacijama, neposredno prije pada djevojčica je bila u društvu drugarice i njenog brata.

Prije nego je završila u Nišavi, među njima je došlo do rasprave ali ono što je za sada utvrđeno jeste to da djevojčicu niko nije gurnuo već da je sama skočila sa mosta. Kako su posvjedočili očevici, nakon pada u rijeku, djevojčica je dozivala drugaricu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.